ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

RESPIRATORY DISEASES (J00-J99)

Cathetan Yen lesi saka organ pernapasan nglibatake luwih saka siji wilayah anatomi sing ora ditrapake khusus, kudu qualified kanggo lokalisasi anatomi ngisor (kayata, trakeobronchitis dienkode minangka bronkitis ing J40).

Kasebut:

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

  • J00-J06 Infeksi saluran napas ndhuwur sing akut
  • J10-J18 Influenza lan pneumonia
  • J20-J22 Infeksi saluran napas akut liyane ing saluran ambegan ngisor
  • J30-J39 Penyakit saluran pernafasan ndhuwur liya
  • J40-J47 Penyakit pernapasan ngisor kronis
  • J60-J70 Penyakit paru - paru disebabake dening njaba agen
  • J80-J84 Penyakit pernafasan liya sing ndadékaké utamané jaringan interstisial
  • J85-J86 Kahanan purulent lan necrotic saluran ambegan ngisor
  • J90-J94 Penyakit liya saka pleura
  • J95-J99 Panyakit pernapasan liyane

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

  • J17 * Pneumonia ing penyakit sing diklasifikasikake karo rubrik liyane
  • J91 * Efusi pleura ing kahanan sing diklasifikasikake ing panggenan liya
  • J99 * Gangguan pernapasan ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

J00-J06 INFECTIONS ACUTE RESPIRATORY TRACK OF RESPIRATORY UPPER

Kasebut: penyakit pulmonary obstruktif kronis kanthi exacerbation of NOS ( J44.1 )

J10-J18 FLU DAN PNEUMONIA

J20-J22 INFEKSI ACUTE RESPIRATORY LAIN WAY ING NEGARA

Kasebut: penyakit pulmonary obstruktif kronis kanthi:

  • . exacerbation saka NOS ( J44.1 )
  • . infèksi saluran napas akut ing saluran ambegan ngisor ( J44.0 )

J30-J39 Penyakit-penyakit LAIN LAIN LAIN

J40-J47 KRONI PENYAKIT LAYANAN GAGAL

Kasebut: fibrosis cystic ( E84.- )

J60-J70 LUNG PENYAKIT YANG DISEBABKAN OLEH EXTERNAL AGENTS

Dibusak: Asma, sing diklasifikasikaké ing J45.-

J80-J84 Penyakit RESPIRATORY LAIN SAIKI SITUS INTERSISIAL PALING PENTING

J85-J86 Kahanan Purulent lan Necrotik saka Radiasi Wewangunan

J90- J94 Penyakit PLEURAL LAIN

J95-J99 Penyakit RESPIRATORY LAIN

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.