ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

PENYAKIT ARTERI, ARTERIOL LAN CAPILLARIES (I70-I79)

I70 Atherosclerosis

Termasuk: arteriolosclerosis arteriosclerosis arteriosclerotic vascular disease atheroma degeneration :. arteri. arteriovascular. deforming pembuluh darah utawa obliterating endarteritis senile :. arteritis. endarteritis Kasebut: cerebral ( I67.2 ) koroner ( I25.1 ) mesenteric ( K55.1 ) pulmonary ( I27.0 )

I71 Aneurysm lan dissection aorta

I72 Wangun aneurisma liya

Termasuk: aneurisma (bagian batang) (palsu) (suwek) Kalebu: aneurisme:. aorta ( I71.- ). arteriovenous BDU ( Q27.3 ). angsal ( I77.0 ). serebral (tanpa pecah) ( I67.1 ). ambruk ( I60.- ). koroner ( I25.4 ). ati ( i25.3 ). arteri pulmonary ( I28.1 ). retina ( H35.0 ). varicose vena ( I77.0 )

I73 Penyakit vaskuler perifer liyane

Pengecualian: chills ( T69.1 ) frostbite ( T33-T35 ) lengen utawa sikil lengen ( T69.0 ) spasm arteri serebral ( G45.9 )

Embolisme I74 lan trombosis arteri

Kalebu: serangan jantung :. embolic. occlusion thrombotic: embolic trombosis. Kalebu: embolisme lan trombosis arteri. basilar ( I63.0 - I63.2 , I65.1 ). carotid ( I63.0 - I63.2 , I65.2 ). serebral ( I63.3 - I63.5 , I66.9 ). koroner (I21-I25). mesenteric ( K55.0 ). pre - cerebral ( I63.0 - I63.2 , I65.9 ). pulmonary ( I26.- ). ngenani babagan ginjel ( N28.0 ). retinal ( H34.- ). kolom vertebral ( I63.0 - I63.2 , I65.0 ). complicating :. aborsi, ectopic utawa molar kehamilan (O00-O07, O08.2 ). meteng, paceklik lan periode pascametan ( O88.- )

I77 Luka arteri lan arteriol liyane

Kolagenosis (babagan pembuluh darah) ( M30-M36 ) hipersensitif angiitis ( M31.0 ) penyakit paru-paru paru-paru ( I28.- ) ora diklumpukake .

I78 Penyakit-penyakit kapiler

I79 * Lara arteri, arteriol lan kapiler ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.