ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Penyakit Jantung Penyakit (I20-I25)

Cathetan Kanggo statistik kedadean, definisi "durasi" sing digunakake ing rubrik I21-I25 klebu dawa wektu saka serangan serangan iskemik menyang pasien ing fasilitas medis. Kanggo statistik kematian, nyakup wayahe wektu saka serangan serangan iskemik menyang wiwitan pati.

Termasuk: kanthi nyebut hipertensi ( I10-I15 )

Yen perlu, nuduhaké anané hipertensi nggunakake kode tambahan.

I20 Angina [angina pectoris]

I21 Infark miokardium akut

Klebu: infark miokard, ditapis minangka akut utawa disetel nganti 4 minggu (28 dina) utawa kurang saka onset

Kasebut:

  • sawetara komplikasi saiki sawise infark miokard akut ( I23.- )
  • infark miokard:
    • . ditransfer ing past ( I25.2 )
    • . kasebut minangka kronis utawa langgeng luwih saka 4 minggu (luwih saka 28 dina) saka wiwitan ( I25.8 )
    • . sakteruse ( I22.- )
  • postinfarction myocardial syndrome ( I24.1 )

I22 Mungkasi infark miokard

Kategori iki digunakake kanggo ngode infark miokardial saka sembarang lokalisasi sing dumadi ing 4 minggu (28 dina) saka serangan infark sadurungé.

Diaktifake:

  • nambah (ekstensif)
  • gangguan infark miokard (kambuh)
  • ngalami infark miokard

Kalebu: infark miokard, ditemtokake minangka kronis utawa karo pira-pira status luwih saka 4 minggu (luwih saka 28 dina) saka wiwitan ( I25.8 )

I23 Sawetara komplikasi saiki infark miokard akut

Kasebut: negara sing kadhaptar:

  • . infark miokard akut (I21-I22)
  • . ora kasebut minangka komplikasi infark miokard akut ( I31.- , I51.- )

I24 Bentuk Liyane Penyakit Jantung Iskemik Akut

Kasebut:

  • angina pectoris ( I20.- )
  • iskemia miokardial saka bayi ( P29.4 )

I25 Penyakit jantung iskemik

Kasebut: penyakit kardiovaskular NOS ( I51.6 )

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.