ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Penyakit ditondoi dening tekanan getih dhuwur (I10-I15)

Kasedhiya: nglirwakake meteng, paceklik utawa periode pascamaluwarsa (O10-O11, O13-O16) kanthi keterlibatan pembuluh koroner ( I20-I25 ) hipertensi neonatal ( P29.2 ) hipertensi pulmonalis ( I27.0 )

I10 hipertensi paling penting [utama]

Tekanan getih dhuwur Hipertensi (arterial) (jinak) (penting) (malignant) (utami) (sistemik) Kasebut: sing keterlibatan pembuluh darah :. otak ( i60-i69 ). mata ( H35.0 )

I11 Penyakit jantung hipertensi [penyakit jantung hipertensia kanthi penyakit jantung sing utama]

Klebu: kahanan apa wae sing kadhaptar ing rubrik I50.- , I51.4 - I51.9 , sing disebabake dening hipertensi

I12 Hypertensive [hipertensi] penyakit kanthi karusakan ginjel sing luwih dominan

Klebu: kondisi apa wae sing dituduhake ing rubrik N18.- , N19.or N26.- ing kombinasi karo kondisi apa wae sing dituduhake ing I10 judhul arteriosklerosis ginjal arteriosclerotik nefrosis (kronis) (interstitial) nefropklerosis nefropati hipertensi: Elimination: hipertensi sekunder ( I15.- )

I13 Hypertensive [hipertensi] penyakit karo lesi utama ing jantung lan ginjel

Termasuk: kahanan apa wae sing kadhaptar ing kategori I11.- , kanthi kombinasi kondisi apa wae sing kadhaptar ing kategori I12. jantung lan ginjel. ginjal kardiovaskuler

Hipertensi sekunder I15

Kasebut: karo keterlibatan babagan pembuluh darah :. otak ( i60-i69 ). mata ( H35.0 )

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.