ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

PENYAKIT SISTEM CIRCULATORY (I00-I99)

Kasedhiya: kahanan tartamtu sing muncul ing periode perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ), komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani penyakit, sistem, gangguan mangan lan gangguan metabolisme ( E00-E90 ) saka trauma, keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ), pratandha lan panyimpangan saka norma sing ditemtokake sajrone riset klinis lan laboratorium Ing sawetara kategori sing ora dikategorik ( R00-R99 ), kelainan jaringan penyambung sistemik ( M30-M36 ) kejang serangan iskemik serebral lan sindrom sing gegandhèngan ( G45.- )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

I00-I02 Demam reumatik akut

I05-I09 Penyakit jantung rematik kronis

I10-I15 Penyakit - penyakit kasebut ditondoi dening tekanan getih dhuwur

Penyakit Jantung Penyakit I20-I25

I26-I28 Jantung paru-paru lan sirkulasi paru-paru

I30-I52 Penyakit jantung liyane

Penyakit serebrovaskular I60-I69

I70-I79 Penyakit-penyakit arteri, arteriol lan kapiler

I80-I89 Gangguan vena, pembuluh limfa lan kelenjar getah bening, ora diklasifikasikake liya

I95-I99 Penyakit sistem sirkulasi lan liya -liyane ora ditetepake

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

I32 * Pericarditis ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

I39 * Endocarditis lan lambung valvular ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

I41 * Myocarditis ing penyakit sing diklasifikasikake ing heading liya

I43 * Kardiomyopati kanggo penyakit diklasifikasikake ing panggon liya

I52 * Liyane karusakan jantung ing penyakit klasifikasi liya

I68 * Rusak kanggo pembuluh serebral ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

I79 * Lara arteri, arteriol lan kapiler ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

I98 * Kelainan sirkulasi liyane ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

I00-I02 ACUTE RHEUMATIC FEVER

I05-I09 PENYAKIT Sakit Rheumatik CHRONIC

I10-I15 PENYAKIT , CIRI-CIRI NGAKUTAN PRESSURE DARAH

Kasedhiya: nglirwakake meteng, paceklik utawa periode pascamaluwarsa (O10-O11, O13-O16) kanthi keterlibatan pembuluh koroner ( I20-I25 ) hipertensi neonatal ( P29.2 ) hipertensi pulmonalis ( I27.0 )

I20-I25 penyakit jantung iskemik

Cathetan Kanggo statistik kedadean, definisi "durasi" sing digunakake ing rubrik I21-I25 klebu dawa wektu saka serangan serangan iskemik menyang pasien ing fasilitas medis. Kanggo statistik kematian, nyakup wayahe wektu saka serangan serangan iskemik menyang wiwitan pati.

Termasuk: kanthi nyebut hipertensi ( I10-I15 )

Yen perlu, nuduhaké anané hipertensi nggunakake kode tambahan.

I26-I28 KESALAHAN PULMONARY HEART AND PULMONARY DISORDERS

I30-I52 PENYAKIT PUSAT LAIN

Penyakit Cerebrovascular I60-I69

Termasuk: kanthi nyebut hipertensi (kahanan sing kadhaptar ing I10 lan I15.- )

Yen perlu, nuduhaké anané hipertensi nggunakake kode tambahan.

Kalebu: serangan cerebral ischemic transient lan sindrom sing gegandhèngan ( G45.- ) perdarahan intrakranial traumatik ( S06.- ) demensia vaskular ( F01.- )

I70-I79 PENYAKIT ARTERIES, ARTERIOL lan CAPILLARIES

I80-I89 Penyakit - penyakit VEINS , VEELI LYMPHATIK LAN NIRI LYMPHATIC, DINASIH ING RUBRIK LAIN

I95-I99 Penyakit-penyakit Liyane lan Ora Ditetepake saka Sistem Sirkulasi

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.