ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Penyakit kuping lan mastoid proses (H60-H95)

Kasedhiya: kahanan tartamtu sing muncul ing periode perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ), komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani penyakit, sistem, gangguan mangan lan gangguan metabolisme ( E00-E90 ) saka trauma, keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ), pratandha lan panyimpangan saka norma sing ditemtokake sajrone riset klinis lan laboratorium Yen ora diklasifikasikake ing judhul liyane ( R00-R99 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

H60-H62 Penyakit kuping njaba

H65-H75 Penyakit ing kuping tengah lan proses mastoid

H80-H83 Penyakit-penyakit ing kuping utama

H90-H95 Penyakit liya saka kuping

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

H62 * Kerusakan telung njaba ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H67 * Otitis media karo penyakit sing diklasifikasikake ing heading liyane

H75 * Lesi liya ing kuping tengah lan mastoid proses ing penyakit sing diklasifikasikake karo rubrik liyane

H82 * Sindrom vestibular ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H94 * Kelainan ing kuping liyane ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H60-H62 PENYAKIT ING EAR

H65-H75 Penyakit-penyakit Medium Telinga dan Proses Mastoid

H80-H83 Penyakit Telinga Internal

H90-H95 PENYAKIT LAIN

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.