ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Panyakit Penyakit lan Penyakit Karo (H00-H59)

Kasedhiya: kahanan tartamtu sing muncul ing periode perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ), komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani penyakit, sistem, gangguan mangan lan gangguan metabolisme ( E00-E90 ) saka trauma, keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ), pratandha lan panyimpangan saka norma sing ditemtokake sajrone riset klinis lan laboratorium Yen ora diklasifikasikake ing judhul liyane ( R00-R99 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

H00-H06 Penyakit kelopak mata, saluran pipis lan orbit

H10-H13 Penyakit Konjungtivasi

H15-H22 Penyakit-penyakit ing sclera, cornea, iris lan ciliary body

H25-H28 Penyakit lensa

H30-H36 Penyakit-penyakit choroid lan retina

H40-H42 Glaukoma

H43-H45 Penyakit saka awak vitreous lan eyeball

H46-H48 Penyakit saraf optik lan jalur visual

H49-H52 Penyakit-penyakit otot mata, gangguan gerakan mesra saka mripat, akomodasi lan refraction

H53-H54 Gangguan visual lan kebutaan

H55-H59 Penyakit liya saka mripat lan adnexa

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

H03 * Perkembangan abad kasebut ing penyakit sing diklasifikasikake ing heading liya

H06 * Lesi aparatus lacrimal lan orbit ing penyakit sing diklasifikasikake ing heading liya

H13 * Lesi konjungtiva ing penyakit diklasifikasikake ing panggon liya

H19 * Lir sclera lan kornea ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H22 * Lirih iris lan ciliary ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H28 * Katarak lan lesi liyane ing lensa penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H32 * Kelainan chorioretinal ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H36 * Kelainan retina ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H42 * Glaukoma ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H45 * Penyakit-penyakit vitreous lan eyeball ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H48 * Lesions saraf optik [2] lan jalur visual ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H58 * Luka lan adnexa liya ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

H00-H06 Penyakit-penyakit kelopak mata, dalan lan mata

H10-H13 Konjungtiva penyakit

H15-H22 Penyakit-penyakit Sclera, Horny, Rainbow, lan Cylinder Bodies

H25-H28 PENYAKIT KRISTAL

H30-H36 PENYAKIT UAS KULIT DAN RETAIL

H40-H42 GLAUCOMA

H43-H45 KESAKITAN EGG- BODY lan EYE APPLES

H46-H48 Penyakit-penyakit ing saraf lan path visual

H49-H52 Otot Penyakit Mata, Pelanggaran Gerakan Mata Umum, Ngiringi lan Refraction

Kasebut: nystagmus lan gerakan mripat sing ora disenengi ( H55 )

H53-H54 VISUAL DISEASES AND BLINDS

H55-H59. Panyakit-sakit muntah liyane lan tambahan APPARATUS

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.