ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

PENYAKIT SISTEM NERVOUS (G00-G99)

Kasedhiya: kahanan tartamtu sing muncul ing periode perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ) komplikasi ngenani babagan ngandhut, sistem, gangguan mangan lan metabolic disorders ( E00-E90 ) saka ciloko, peracunan lan sawetara akibat liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ), pratandha lan panyimpangan saka norma sing ditemtokake ing studi klinis lan laboratorium yachas ora liya klasifikasi ( R00-R99 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

G00-G09 Penyebab inflammation saka sistem saraf tengah

G10-G13 Atrophik sistemik, sing ndadékaké utamané sistem saraf pusat

G20-G26 Extrapyramidal lan gangguan gerakan liyane

G30-G32 Panyakit degeneratif liyane saka sistem saraf tengah

G35-G37 Penyakit-penyakit sing nyusup saka sistem saraf tengah

G40-G47 Gangguan episodik lan paroxysmal

G50-G59 Rusak kanggo syaraf individu, akar syaraf lan plexus

G60-G64 Polyneuropathy lan lesi liya ing sistem saraf perifer

G70-G73 Penyakit neuromuskular lan otot

G80-G83 Cerebral palsy lan sindrom paralitik liyane

G90-G99 Kelainan liya ing sistem saraf

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

G01 * Meningitis ing penyakit bakterial diklasifikasikake ing panggon liya

G02 * Meningitis ing penyakit infèksius lan parasit liya sing diklasifikasikaké ing heading liya

G05 * Encephalitis, myelitis lan encephalomyelitis ing penyakit sing diklasifikasikake ing heading liya

G07 * Intracranial and intravertebral abscess and granuloma ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G13 * Atrophik sistemik, utamané ngganggu sistim saraf pusat ing penyakit sing diklasifikasikaké ing panggon liya

G22 * Parkinsonisme kanggo penyakit sing diklasifikasikake ing heading liyane

G26 * Extrapyramidal lan gangguan motor liyane ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

G32 * Kelainan degeneratif liyane saka sistem saraf ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G46 * Sindrom otak vaskular ing penyakit serebrovaskular

G53 * Serangan saraf cranial ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G55 * Nggeser werna-werna saraf lan plexuses ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

G59 * Mononeuropathy ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G63 * Polyneuropathy ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G73 * Luka ing sinambungan neuromuskular lan otot ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

G94 * Kerusakan otak liyane ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G99 * Lesi liya saka sistem saraf ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

G00-G09 INFLAMMATORY PENYAKIT SISTEM NERVOUS TENGAH

G10-G13 ATOMPHISTIK SISTEM SETELAH KESELURUHAN SISTEM NERVOUS KONDISI KESALAHAN

G20-G26 EXTRAPYRAMID LAN OTHER VIOLASI MOTOR

G30-G32 PENYAKIT LAIN DEGENERATIVE SISTEM NERVOUS

G35-G37 NGAMENI PENYAKIT SISTEM NERVOUS TENGAH

G40-G47 Gangguan Episodik lan Paroxysmal

G50-G59 ngrusak syaraf sing dipilih , Tickle Gemuruh, lan Plexus

Kalebu: cidera traumatik saiki, syaraf lan plexus - ndeleng ciloko syaraf ing awak

  • neuralgia saka BDU ( M79.2 )
  • Neuritis NOS ( M79.2 )
  • neuritis perifer nalika ngandhut ( O26.8 )
  • radiculitis BDU ( M54.1 )

G60-G64 POLYANEUROPATHY LAN SURAT LAIN SISTEM PERIPHERAL NERVOUS

Kasebut:

  • neuralgia saka BDU ( M79.2 )
  • Neuritis NOS ( M79.2 )
  • neuritis perifer nalika ngandhut ( O26.8 )
  • radiculitis BDU ( M54.1 )

G70- G73 PENYAKIT MUSCLE SYNAPSE lan MUSCLE NERVOUS

G80-G83 Paralysis Cerebral lan Sindrom Paralisis Lain

G90- G99 SISTEM NERVOUS LAIN LAIN

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.