ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

PENYAKIT SISTEM ENDOCRINE, PENGGUNAAN MAKANAN lan SISTEM PEMBANTU BAHAN (E00-E90)

Cathetan Kabeh neoplasma (loro fungsi aktif lan ora aktif) kalebu ing kelas II. Kodhe sing cocog ing kelas iki (umpamane, E05.8, E07.0, E16-E31, E34.-), yen perlu, bisa digunakake minangka kode tambahan kanggo ngenali neoplasma sing aktif lan jaringan endokrin ectopic, uga hiperfungssi lan hipofungsi kelenjar endokrin, sing digandhengake karo neoplasma lan kelainan liyane sing diklasifikasikake ing heading liyane.

Sisih: komplikasi ngenani gejala, gejala lan nyimpang saka norma sing ditemokake ing studi klinis lan laboratorium, ora diklasifikasikake ing papan liya ( R00-R99 ), gangguan endokrin lan metabolisme khusus kanggo janin lan bayi (P70-P74)

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

E00-E07 Penyakit kelenjar tiroid

Diabetes E10-E14

E15-E16 Dysregulation of glucose and internal secretion of pancreas

E20-E35 Pelanggaran kelenjar endokrin liya

E40-E46 Gagal daya

E50-E64 Jenis-jenis malnutrisi

E65-E68 Obesitas lan jenis kelamin panganan liyane

E70-E90 Kelainan metabolis

Asterisk nyathet kategori:

E35 * Kelainan kelenjar endokrin ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

E90 * Kelainan mangan lan gangguan metabolisme ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

E00-E07 THYROID DISEASES

E10-E14 Diabetes Mellitus

Yen perlu, ngenali obat sing nyebabake diabetes, nggunakake kode tambahan panyebab eksternal (kelas XX).

Tanda-tanda papat ing ngisor iki digunakake kanthi rubrik E10-E14 :

.0 Kanthi koma

  • Diaberic:
    • . koma karo ketoacidosis (ketoacidosis) utawa tanpa
    • . koma hypersmolar
    • . koma hipoglikemik
  • Komplikasi hiperglikemik NOS

.1 Kanthi ketoasidosis

Diabetes:

  • . acidosis} tanpa nyebutake koma
  • . ketoacidosis} tanpa nyebutake koma

.2+ Gangguan ginjel

  • Nefropati Diabetes ( N08.3 * )
  • Glomerulonephrosis intrasapillary ( N08.3 * )
  • Sindrom Kimmelstil-Wilson ( N08.3 * )

.3+ Kanthi karusakan mripat

Diabetes:

  • . katarak (N28.0 *)
  • . retinopathy (H36.0 *)

.4+ Kanthi komplikasi neurologis

Diabetes:

.5 Kanthi sirkulasi perifer cacat

Diabetes:

  • . gangrene
  • . peripheral angiopathy + ( I79.2 * )
  • . ulcer

.6 Kanthi komplikasi liyane sing ditemtokake

  • Artritis diabetes + (M14.2 *)
  • . neuropathic + (M14.6 *)

.7 Kanthi pirang-pirang komplikasi

.8 Kanthi komplikasi sing ora dijelasake

.9 Ora ana komplikasi

E15-E16 DISTURBANCES LAINNYA GLUCOSE REGULATORY lan SECRETION INTERNAL PAWARTA

E20-E35 DISTURBANCES DAGANG ENDOCRINE LAIN

Galactorrhea ( N64.3 ) gynecomastia ( N62 ) ora diklumpukake .

E40-E46 POWER SUPPLY

Cathetan Derajat malnutrisi biasane ditaksir dening bobot awak, ditulis ing standar deviasi saka rata-rata kanggo populasi referensi. Kurang bobot ing bocah utawa bukti bobot awak ing bocah utawa wong diwasa kanthi pangukuran bobot awak siji utawa luwih biasané minangka indikator malnutrisi. Ing ngarsane pratondho mung ukuran siji bobot awak, diagnosis kasebut adhedhasar asumsi lan ora dianggep final, kajaba studi klinis lan laboratorium liyane sing wis dilakoni. Ing kasus sing luar biasa, nalika ora ana informasi babagan bobot awak, data klinis dijupuk minangka basis. Yen bobot awak individu ana ing ngisor rata-rata kanggo populasi referensi, malnutrisi abot bisa dianggep kanthi probabilitas tinggi nalika nilai sing diamati yaiku 3 utawa luwih standar deviasi ing ngisor rata-rata kanggo grup referensi; Kurang dhuwure nutrisi yen magnitudo sing diamati 2 utawa luwih, nanging kurang saka 3 panyimpenan standar ing ngisor rata-rata, lan tingkat entheng malnutrisi, yen indeks massa badan sing diamati 1 utawa luwih, nanging kurang saka 2 panyimpangan standar ing ngisor rata-rata kanggo grup referensi.

Kalebu: Penyerapan usus nyuda ( K90.- ) anemia nutrisi ( D50-D53 ) efek kegagalan protein-energi ( E64.0 ) panyakit nular ( B22.2 ) puasa ( T73.0 )

E50-E64 OTHER JENIS POWER SUPPLY

Kasebut: anemia nutrisi ( D50-D53 )

E65-E68 OBESITING lan LAIN-LAIN JENIS POWER SUPPLY

E70-E90 NINGSI BANYAK

Kalebu: sindroma resistensi androgenik ( E34.5 ) hiperplasia adrenal ( E25.0 ) Senyawa Ehlers-Danlos ( Q79.6 ) anemia hemolitik amarga gangguan enzimatik ( D55.- ) Marfan sindrom ( Q87.4 ) reductase inhibitor ( E29.1 )

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.