ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

FACTORS MUNGKAP NEGARA KELAYAKAN PENDUDUK LAN PEGAWAI INSTITUSI CARE KESEHATAN (Z00-Z99)

Cathetan Kelas iki ora bisa digunakake kanggo banding internasional utawa kanggo kodhe utami penyebab kematian.

Judhul Z00-Z99 ditrapake kanggo kasus-kasus sing "diagnosis" utawa "masalah" ora nuduhake penyakit, luka utawa panyebab eksternal sing ana hubungane karo bagean A00-Y89, nanging kahanan liyane.

Situasi iki bisa muncul sajrone rong kasus.

  • a) Nalika wong sing dipatèni, sing ora kudu lara ing wektu iki, ditrapake menyang lembaga kesehatan kanggo maksud apa waé khusus, contone, kanggo nampa bantuan sing ora penting utawa kanggo perawatan sing gegandhengan karo kondisi saiki: minangka donor organ utawa jaringan, kanggo nyegah vaksinasi ngrembug masalah sing ora dhewe sing disebabake dening penyakit utawa ciloko.
  • b) Nalika ana kahanan utawa masalah apa wae sing mengaruhi kesehatan, nanging saiki dheweke ora duwe penyakit utawa trauma. Faktor kasebut bisa dideteksi sak survey saka negara kesehatan, nalika individu bisa gerah utawa sehat; padha uga bisa dicathet minangka kahanan tambahan sing kudu ditrapake nalika mbantu mbantu kanggo penyakit utawa cilaka.

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

  • Z00-Z13 Nyuwun panyedhiya sarana kesehatan kanggo pamriksaan lan ujian medis
  • Z20-Z29 Potensi kesehatan sing gegayutan karo penyakit infèksius
  • Z30-Z39 Nyuwun sarana kesehatan kanggo kahanan sing ana hubungane karo fungsi reproduksi
  • Z40-Z54 Perawatan ing sarana kesehatan sing gegayutan karo kebutuhan kanggo prosedur tartamtu lan perawatan medis
  • Z55-Z65 Potensi kesehatan sing gegayutan karo kahanan sosial-ekonomi lan psikososial
  • Z70-Z76 ​​Nyedhiyani fasilitas kesehatan amarga kahanan liyane
  • Z80-Z99 Potensi kesehatan sing gegayutan karo riwayat pribadi utawa kulawarga lan kahanan tartamtu sing ndadekake kesehatan.

Z00-Z13 MENGGUNAKAN INSTITUSI CARE KESEHATAN INFORMASI MEDIKAL LAN SURVEY

Cathetan Non-spesifik ora normal sing ditemokake sajrone survey kasebut kudu dikode karo R70-R94.

Kalebu: pemeriksaan amarga fungsi ngenani lan reproduksi (Z30-Z36, Z39.- )

Z20-Z29 POTENSI KESALAHAN POTENSI ASOSIASI DENGAN PENYAKIT INFEKTIF

Z30-Z39 MENGGUNAKAN INSTITUSI PEGAWAI MENGGUNAKAN CIRCUMSTANCES MENGATUR FUNGSI REPRODUKSI

Z40-Z54 MENGGUNAKAN INSTITUSI PEGAWAI MENGGUNAKAN KEKUATAN MENGGUNAKAN PROSEDUR KHUSUS LAN MENGEMBANGAN CARE MEDIKAL

Cathetan Headline Z40-Z54 dirancang kanggo nyandi penyebab sing nyebabake perawatan medis. Padha bisa digunakake kanggo kasus-kasus ing ngendi pasien sing sadurunge diobati kanggo penyakit utawa cilaka nampa pitulung utawa bantuan prophylactic utawa bantuan sing dibutuhake kanggo ngobati utawa nggabungake asil perawatan, kanggo ngobati efek residual, lan kanggo ngilangi utawa nyegah kambuh. .

Dileksanakake: pemeriksaan lanjutan ing pengawasan medhis sawise perawatan (Z08-Z09)

Z55-Z65 POTENSI KESEHATAN POTENSI ASOSIASI WITH SOCIO-ECONOMIC DAN PSYCHO- SOSIAL PENTING

Z70-Z76 MENGGUNAKAN INSTITUSI PEGAWAI MENGGUNAKAN SAKIT LAIN

Z80-Z99 POTENSI KESEHATAN POTENSI ASOSIASI WITH ANAMNESIS KELUARGA DAN PELANGGAN KETIKA KESEHATAN KESEHATAN

Kasebut:

  • pemeriksaa (Z08-Z09)
  • perawatan lan pemulihan (Z42-Z51, Z54.- )
  • kasus ing ngendi kulawarga utawa riwayat pribadhi minangka alasan kanggo nindakaké pemeriksaan khusus utawa pemeriksa utawa ujian liyane ( Z00-Z13 )
  • kasus ing ngendi kemungkinan rusak fetus minangka basis kanggo ngawasi utawa nglakoke tumindak sing cocok nalika ngandhut ( O35.- )

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.