ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Penyakit getih, organ pambentuk getih lan gangguan tartamtu sing nglibatake mekanisme kekebalan (D50-D89)

Kasedhiya: penyakit otoimun (sistemik) NOS ( M35.9 ) kondisi tartamtu sing kedadeyan ing mangsa perinatal ( P00-P96 ) komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan nyeri, pacul lan periode pascamalasan ( O00-O99 ), anomali kongenital, deformasi lan ora normal kromosom ( Q00-Q99 ) penyakit, gangguan kelainan lan kelainan metabolisme ( E00-E90 ), sawijining penyakit sing disebabake dening cedera paru-paru virus (HIV -B20-B24 ), keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ) pratandha lan panyimpangan saka norma sing diidhentifikasi e ing klinik lan studi laboratorium, ora diklasifikasikake ing panggenan liya ( R00-R99 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

Anemia Nutrisi D50-D53

D55-D59 Anemia hemolytic

D60-D64 Aplastic lan anemias liyane

D65-D69 Kelainan koagulasi getih, purpura lan kondisi hemorrhagic liyane

D70-D77 Penyakit liya saka organ getih lan getih

D80-D89 Kelainan sing nyakup mekanisme kekebalan

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

D63 * Anemia kanggo penyakit kronis sing diklasifikasikake ing panggon liya

D77 * Kelainan liya getih lan organ pambentuk getih ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

D50-D53 ANEMIA, ASOSIASI DENGAN POWER

D55-D59 HEMOLYTIC ANEMIA

D60-D64 ANEMIA APLASTIK LAN LAIN

D65-D69 DISTURBANCES BLOOD LAKU, PURPURA lan KONDISI HEMORRHAGIK

D70-D77 Liyane Penyakit-penyakit saka Blood and Blood Organ

D80-D89 NULIS KANGGURU MENGUNDUNG MEKANISME IMMUNE

Klebu:

  • cacat ing sistem ngompliti
  • kelainan immunodeficiency, ora kalebu penyakit sing disebabake dening virus manungsa immunodeficiency [HIV]
  • sarcoidosis

Kasebut:

  • penyakit otoimun (sistemik) NOS ( M35.9 )
  • gangguan fungsi neutrofil polimorfonuklir ( D71 )
  • Virus Human Immunodeficiency Virus [HIV] penyakit ( B20-B24 )

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.