ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Cilaka, Keracunan, lan Sawetara Perkembangan Liyane Panyebab Penyebab Eksternal (S00-T98)

Kasebut:

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

Ing kelas iki, bagean sing ditulis dening huruf S digunakake kanggo nyode macem-macem jinis ciloko sing nduweni area tartamtu awak, lan bagean kanthi huruf T digunakake kanggo nyandiake ciloko lan ciloko kanggo bagean sing ora ditemokake awak, uga keracunan lan sawetara konsekuensi liyane saka eksposisi. panyebab njaba. Ing kasus endi judhul nuduhake sipat macem-macem ciloko, "c" tegese kekalahan simultan saka loro wilayah kasebut, lan "lan" - loro lan loro.

Prinsip coding klebu akeh kudu diterapake kanthi jumbuh. Rubrik gabungan kanggo sawetara ciloko diwenehake kanthi ora cukup detail babagan sifat saben luka individu utawa kanthi perkembangan statistik utama, nalika luwih trep kanggo ndaftar kode siji; ing kasus liyane, saben komponèn saka cilaka kasebut kudu dikode kanthi kapisah. Kajaba iku, perlu kanggo njupuk aturan kanggo coding morbidity lan mortality sing kasebut ing volume 2.

Pamblokiran bagean S, uga judhul T00-T14 lan T90-T98, kalebu ciloko sing diklasifikasèkaké ing tingkat périodhe telu digit miturut jinis kaya ing ngisor iki:

Ciloko entheng , kalebu:

  • abrasion
  • gelembung banyu (non-termal)
  • bruise, kalebu bruise, bruise, lan hematoma
  • trauma saka awak manca (splinter) dangkal tanpa tatu mbukak gedhe
  • cokotan serangga (non-venomous)

Tatu mbukak , kalebu:

  • digitikake
  • ngiris
  • siram
  • nyuwek:
    • . BDU
    • . karo awak asing (penetrating)

Pecah , kalebu:

ditutup:
  • comminuted
  • nandhang sungkowo
  • speaker
  • pamisah
  • ora lengkap
  • dampak
  • linear
  • marching
  • prasaja
  • karo ngimbang
  • pineal kelenjar
  • helical
  • karo dislocation
  • karo ngimbang
kanthi utawa tanpa lelara
mbukak:
  • rumit
  • kena infeksi
  • senjata api
  • karo pin wound
  • karo awak manca
kanthi utawa tanpa lelara

Kalebu: fraktur:

  • patologis patologis ( M84.4 )
  • fraktur karo osteoporosis ( M80.- )
  • fraktur stres ( M84.3 )

Dislocations, stretches and overstrain of apparatus capsular ligament of the joint, including:

  • breakaway
  • gap
  • regane
  • overvoltage
  • traumatik:
    • . hemarthrosis
    • . sengsara
    • . subluxation
    • . gap}
  • ing sendhang
  • (kapsul)
  • bundel

Trauma menyang saraf lan sumsum tulang belakang, kalebu:

  • kerusakan lengkap utawa mboten sampurna ing sumsum tulang belakang
  • nglanggar integritas saraf lan sumsum tulang belakang
  • traumatik (s):
    • . nyebrang saraf
    • . hematomyelia
    • . paralysis (transient)
    • . paraplegia
    • . quadriplegia

Kerusakan pembuluh getih, kayata:

  • breakaway
  • dissection
  • sengsara
  • traumatik (s):
    • . aneurisma utawa fistula (arteriovenous)
    • . arterial hematoma
    • . gap
pembuluh getih

Kerusakan otot, fascia lan tendon kalebu:

  • breakaway
  • dissection
  • sengsara
  • pecah traumatik
otot, fascia lan tendon

Crushing [crush]

Amputasi traumatik

Trauma menyang organ internal, kalebu:

  • saka gelombang blast
  • bruise
  • cedera geger
  • tresna
  • dissection
  • traumatik (s):
    • . hematoma
    • . puncture
    • . gap
    • . sengsara
organ internal

Ciloko liyane lan ora ditemtokake

S00- S09 HEAD INJURIES

Klebu: ciloko:

  • . kuping
  • . mripat
  • . wong (bagean maneka warna)
  • . gum
  • . jaws
  • . wilayah sendi temporomandibular
  • . rongga lisan
  • . langit
  • . area mripat
  • . kulit
  • . basa
  • . untu

Kasebut:

S10-S19 NECK INJURIES

Klebu: ciloko:

  • . bali saka gulu
  • . wilayah supraclavicular
  • . tenggorokan

Kasebut:

  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • efek saka manca negara ngetik:
  • tulang rawan fraktur BDU ( T08 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • tatu:
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S20- S29 KARYAWAN KONTAK

Klebu: ciloko:

  • . kelenjar susu
  • . dodo (tembok)
  • . wilayah interscapular

Kasebut:

S30- S39 Cedera saka weteng, bagian ngisor bagian ngisor, pinggul lumbar lan panggul

Klebu: ciloko:

  • . tembok weteng
  • . anus
  • . gluteal region
  • . genitalia njaba
  • . sisih pinggir abdomen
  • . wilayah groin

Kasebut:

  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • efek saka penetrasi awak manca menyang:
  • tulang rawan fraktur BDU ( T08 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko:
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S40-S49 BRAINS lan INJURIES

Klebu: ciloko:

  • . rongga lenga
  • . wilayah scapular

Kasebut:

  • Cedera bilateral ing pundhak lan pundhak Pundhak ( T00-T07 )
  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko:
    • . tangan (ora ditemtokake) (T10-T11)
    • . sikut ( S50-S59 )
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S50-S59 Sikil sikil lan lengen

Kasebut:

  • siklus kalih sikil lan sikil lengen sikil ( T00-T07 )
  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko:
    • . tangan ora ditetepake (T10-T11)
    • . pergelangan tangan lan pergelangan tangan ( S60-S69 )
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S60-S69 TRAUMA lan WRIST INJURIES

Kasebut:

  • bilateral pergelangan tangan lan ciloko tangan ( T00-T07 )
  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • cedera tangan ing tingkat sing ora ditemtokake (T10-T11)
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S70-S79 INJURIES TO HALF AND HIP

Kasebut:

  • Cedera pinggul lan pinggul ( T00-T07 )
  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko sikil ing tingkat sing ora ditemtokake (T12-T13)
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S80- S89 KNEE DAN TEE BRAINS

Termasuk: patah kaki lan tungkak

Kasebut:

  • Cedera bilateral kanggo lutut lan sikil ngisor ( T00-T07 )
  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko:
    • . sikil lan sikil, ora kalebu bukaan pergelangan kaki lan pergelangan kaki ( S90-S99 )
    • . sikil ing tingkat sing ora ditetepake (T12-T13)
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

S90-S99 Ciloko saka sendi lan kaki tungkak

Kasebut:

  • cedera bilateral saka sikil lan sikil ( T00-T07 )
  • pembakaran lan karat termal lan kimia ( T20-T32 )
  • fraktur saka tungkak lan tungkak ( S82.- )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko panggung ngisor, tingkat ora jelas (T12-T13)
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

T00-T07 INJURIES MENGANGKAP LAYANAN BODY SAKIT

Klebu:

  • Cilaka limbah bilateral karo tingkat cedera sing padha
  • wilayah loro utawa luwih sing diklasifikasikake ing S00-S99

Kasebut:

  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )
  • sawetara ciloko sing mung narik siji area awak (waca judul mawa huruf S)
  • sunburn ( L55.- )

T08-T14 Ciloko kanggo Bagian Badan, Limbah utawa Badan Tanpa Komprehensif

Kasebut:

  • termal lan kimia ( T20-T32 )
  • frostbite ( T33-T35 )
  • ciloko kanggo sawetara wilayah awak ( T00-T07 )
  • cokotan utawa serangga saka serangga beracun ( T63.4 )

T15-T19 CONSEQUENCES PENYAKIT A BODY ASIR LUAR NATURAL HOLES

Kasebut:

  • awak manca:
    • . sengaja ditinggalake ing tatu operasi ( T81.5 )
    • . ing tatu stab - ndeleng tatu mbukak ing awak
    • . gagal ing jaringan alus ( M79.5 )
  • semprotan (serpihan) tanpa tatu mbukak gedhe - ndeleng tatu entheng liwat wilayah awak

T20-T32 TEMPAT KAPER THERMAL lan CHEMICAL

Klebu:

  • Burns (termal) sing disebabake dening:
    • . pemanas listrik
    • . kejut listrik
    • . dening semangat
    • . gesekan
    • . gas panas lan panas
    • . panas item
    • . kilat
    • . radiation
  • kimia mbakar [korosi] (eksternal) (internal)
  • scalding

Kasebut:

  • eritema [dermatitis] ab igne ( L59.0 )
  • Perubahan-induksi radiasi ing kulit lan kulit subkutan ( L55-L59 )
  • sunburn ( L55.- )

T33-T35 TUTUP

Kalebu: hipotermia lan efek suhu kurang (T68-T69)

T36-T50 Keracunan Ubar karo Obat-obatan, Obat-obatan lan Biologi

Klebu: Kasus:

  • . overdosis saka bahan kasebut
  • . Jeblugan utawa nambani bahan kasebut kanthi ora sengaja

Kasebut:

  • penyalahgunaan non-gawe ketagihan ( F55 )
  • reaksi ngarepan ("hipersensitivitas", "reaksi", lan sapiturute) menyang zat sing wis bener ngetik lan nemtokake tujuan sing dituju; kasus kasebut diklasifikasikake miturut sipat reaksi saleh, kayata:
    • . gastritis aspirin-induced ( K29.- )
    • . owah-owahan getih (D50-D76)
    • . dermatitis:
      • . PIN (L23-L25)
      • . disababaké déning bahan kimia ingested ( L27.- )
    • . nefropati ( N14.0 - N14.2 )
    • . reaksi patologis sing ora ditetepake kanggo obat ( T88.7 )
  • ketergantungan tamba lan kelainan mental lan kelakuan prilaku amarga nggunakake bahan ( F10-F19 )
  • reaksi narkoba lan peracunan sing mengaruhi janin lan bayi ( P00-P96 )
  • obat mabuk narkotika ( F10-F19 )

T51-T65 EFEK-EFEK TOKSIK, SASARAN NONMEDICAL PALING

Kasebut:

  • kimia diobong ( T20-T32 )
  • efek beracun lokal sing diklasifikasikake dening heading liya (A00-R99)
  • gangguan pernapasan amarga pajanan ing njaba agen ( J60-J70 )

T66-T78 EFEK-EFEK LAIN LAN PENDEDAHAN KE EXTERNAL ERROR

T79 BEBERAPA COMPLICATIONS OF INJURIES

T80-T88 KOMPLIKASI INTERVENTIONS SURGICAL LAN THERAPEUTIC, ora diterbitake ing RUBRICS LAIN

Yen perlu, ngenali piranti sing digunakake lan rincian kahanan sing gegayutan karo kasus tartamtu, gunakake kode tambahan panyebab eksternal (kelas XX).

Yen perlu, ngenali agen infèksi kanthi nggunakake kode tambahan ( B95-B97 ).

Kasebut:

  • reaksi salabetipun obat-obatan lan obat-obatan (A00-R99, T78.- )
  • sembarang panjalukan kanggo perawatan medis kanggo kondisi pascamoperasi sing ora rumit, contone:
    • . amargi ing ngarsane saka bolongan gawat ( Z93.- )
    • . penutupan stoma eksternal ( Z43.- )
    • . instalasi lan pangaturan saka piranti prostetik eksternal ( Z44.- )
    • . lara panas lan kimia sing disebabake dening aplikasi lokal lan radiasi ( T20-T32 )
  • Komplikasi tata cara bedah nalika ngandhut, nglairake lan periode pascamalium ( O00-O99 )
  • keracunan lan efek beracun saka obatan lan kimia (T36-T65)
  • komplèks sing ditemtokake ing rubrik liya kayata:
    • . aliran njero cairan serebrospinal nalika tusukan spinal ( G97.0 )
    • . colostomy malfunctioning ( K91.4 )
    • . ora seimbang banyu lan elektrolit (E86-E87)
    • . gangguan fungsi sawise operasi jantung ( I97.0 - I97.1 )
    • . Operasi sindrom weteng ( K91.1 )
    • . sindrom pasca laminektomi NKDR ( M96.1 )
    • . sindrom edema lymphatic sawise ngilangake payudara ( I97.2 )
    • . dioperasi sindrom cecum ( K91.2 )

T90-T98 RINGKASAN KECURITAN, PEMANFAATAN DAN PENGANGKAT LAIN LUAR NEGARA

Cathetan Kategori sing kadhaptar ing ngisor iki kudu digunakake kanggo ngrancang kahanan sing didaftar ing rubrik S00-S99 lan T00-T88 minangka panyebab efek jangka panjang sing diklasifikasikake ing rubrik liyane. Istilah "akibat" klebu kahanan iki minangka efek jangka panjang sing tahan setahun utawa luwih sawisé tatu akut.

Kode-kategori kasebut ora digunakake kanggo peracunan kronis lan efek-efek sing mbebayani. Ing kasus kasebut, kode keracunan lan efek sing mbebayani bakal digunakake.

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.