ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

CONGENITAL ANOMALIES [Penyakit-penyakit Penyakit], Penyakit-penyakit, lan Disorder CHROMOSOMAL (Q00-Q99)

Kalebu: gangguan metabolik congenital ( E70-E90 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

Q00-Q07 Malformasi kongenital sistem saraf

Q10-Q18 Anomali bawaan saka mripat, kuping, pasuryan, lan gulu

Q20-Q28 Malformasi kongenital sistem sirkulasi

Q30-Q34 Anomali Wabuh Kongenital

Q35-Q37 Lip lan langit-langit lebat [lip krikil lan langit-langit celah]

Q38-Q45 Malformasi kongenital liya saka sistem pencernaan

Q50-Q56 Malformasi kongenital organ kelamin

Q60-Q64 Anomali Bawaan saka Sistem Urin Kencing

Q65-Q79 Malformasi kongenital lan deformitas sistem musculoskeletal

Q80-Q89 Malformasi kongenital liya

Q90-Q99 Abnormalitas kromosom, ora liya klasifikasi

Q00-Q07 ANONG KONGENITAL [DEFECTIVE DEVELOPMENT] SISTEM NERVOUS

Q10- Q18 CONGENITAL ANOMALIES [DEFECTIVE DEVELOPMENT] MATA, EAR, TAKE DAN NECK

Kalebu: lambé lip lan langit-langit ( Q35-Q37 ) anomali kongenital :. saka sumsum balung babagan mandhiri ( Q05.0 , Q05.5 , Q67.5 , Q76.0 - Q76.4 ). laring ( Q31.- ). NKD lambé ( Q38.0 ). irung ( q30.- ). kelenjar parathyroid ( Q89.2 ). kelenjar tiroid ( Q89.2 )

Q20-Q28 ANOMALONG KONGENITAL [PENYAKIT PEMBANGUNAN] SISTEM SIRKULATORY

Q30- Q34 ANOMALONG KONGENITAL [PENYAKIT PEMBANGUNAN] ORGANS RESPIRATORI

Q35-Q37 LIP CRUSH DAN SKY [CLAIM LEG AND MASS PIECE]

Kalebu: Sindrom Robin ( Q87.0 )

Q38-Q45 ANOMALONG KONGENOUS [DEFECTIVE DEVELOPMENT] SISTEM DIGESTIF

Q50-Q56 ANOMALIES CONGENITAL [PENYAKIT PEMBANGUNAN] GENITAL ORGANS

Kalebu: sindrom perlawanan androgen resistance ( E34.5 ) sing digandhengake karo nomer kromosom lan wangun anomali ( Q90-Q99 ) sindrom feminisasi testis ( E34.5 )

Q60-Q64 ANOMALIES CONGENITAL [DEFECTIVE DEVELOPMENT] SISTEM URINARY

Q65-Q79 ANOMALIES CONGENITAL [DEFECTS DEVELOPMENTAL] DAN PENGETAHUAN SISTEM MUSIK BONE PALING

Q80-Q89 ANOMALONG KONGENOUS LAIN [DEFECTS DEVELOPMENTAL]

Q90-Q99 ANOMALIS CHROMOSOM, DINASIHAT ING RUBRIK LAIN

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.