ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit Revisi kaping 10

KALUBÈRAN KARAT ING DADI PERIATAL (P00-P96)

Kalebu: pelanggaran sing kedadeyan ing wektu perinatal, sanajan pati utawa penyakit bakal ditindakake

Kalebu: Anomali bawaan, kelainan cacat lan kelainan kromosom ( Q00-Q99 ) penyakit sistem endokrin, gangguan mangan lan metabolisme kelainan ( E00-E90 ) trauma, keracunan lan sawetara efek neoplasma njaba ( S00-T98 ) tetanus saka bayi ( A33 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

P00-P04 Fetus lan bayi diwasa kanthi kondisi ibu, komplikasi meteng, tenaga kerja lan pangiriman

P05-P08 Dysfunctions related to long gestation and growth fetal

P10-P15 Birth trauma

P20-P29 Gangguan pernapasan lan kardiovaskular ditondoi saka periode perinatal

P35-P39 Penyakit sing ditularake kanggo periode perinatal

P50-P61 Hemorrhagic and hematologic disorders in fetus and newborn

P70-P74 Endokrin lan kelainan metabolisme sing ditrapake kanggo janin lan bayi

P75-P78 Kelainan sistem pencernaan ing janin lan bayi

Kondisi P80-P83 sing njalari kulit lan thermoregulation saka janin lan bayi

P90-P96 Kelainan liya sing dumadi ing periode perinatal

Asterisk ditandhani karo judhul ing ngisor iki:

P75 * Meconium ileus

P00-P04 NEGERI BUNGA LAN PAWARTA, MUNGKIN KAWASAN KULIT, KOMPASISI PEMANFAATAN, GENES lan KALIWUNGAN

Klebu kahanan ibu ing ngisor iki, nalika ditemtokake minangka penyebab pati utawa penyakit janin utawa bayi anyar

P05-P08 Gangguan sing disebabake kanggo nglewati pring

P10-P15 GENERIC INJURY

P20-P29 SAKITAN RESPIRATORIUM DAN KARDIOVASKULAR, KARAKTERISTIKAL PERIODAL PERINATAL

P35-P39 INFECTIOUS DISEASES SPECIFIC FOR PERIATAL PERINATAL

Termasuk infèksi sing ditampa ing utero utawa ing wektu kerja

Kalebu: infeksi asimtomatik sing disebabake dening virus human immunodeficiency [HIV] ( Z21 ). infèksi gonokokus ( A54.- ). radhang paru-paru ( P23.- ). syphilis ( A50.- ) Virus infèksius [HIV] ( B20-B24 ) ditularake sawise lair ( A00-B99 , J10-J11) Penyakit infèksius intestinal ( A00-A09 ) HIV] ( R75 ) penyakit infèksi saka ibu minangka penyebab pati utawa penyakit janin utawa bayi, nanging tanpa manifestasi penyakit kasebut ing janin utawa bayi anyar ( P00.2 ) tetanus saka bayi ( A33 )

P50-P61 TANGGAPAN HEMORRHAGIK LAN HEMATOLOGIK IN TANAMAN LAN PAWARTA

Diskriminasi: stenosis kongenital lan ketat duktus bile ( Q44.3 ) Sindrom Kriegler-Nayyar ( E80.5 ) Sindrom Dubin-Johnson ( E80.6 ) Sindrom Gilbert ( E80.4 ) Anemia hemolitik herediter (D55-D58)

P70-P74 GANGGUAN ENDOCRINE TRANSITIONAL LAN EXCHANGE SUBSTANCES, KHUSUS FOR FRUIT AND NEWBORN

Termasuk minangka endokrin lan kelainan metabolisme, minangka respon kanggo gangguan endokrin lan metabolik ing ibu utawa adaptasi kanggo eksistensi extrauterine

P75-P78 SUGENG RAWUH SISTEM PENGGANTI ING BUNGA LAN PAWARTA

P80-P83 STATUS NELAKSANING LAYANAN LUWIH LAN MITAMBUNGAN IN TANAMAN LAN PAWARTA

P90-P96 TANGGUNG JAWABAN LAIN MANGSA PERIODAL

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri miturut kode ICD 10:

Panelusuran abjad

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen normatif siji kanggo ngetrapake kedadeyane, alasan kanggo populasi ngatasi fasilitas medis kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging RF taun 1999 kanthi urutan Kementerian Kesehatan Rusia saka 27.05.97. №170

Pembebasan revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake ing 2017.