ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Kandhutan, ngalahake lan periode pasca natal (O00-O99)

Penyakit sing ditimbulake dening virus manungsa immunodeficiency [HIV] ( B20-B24 ) ciloko, keracunan lan konsekuensi liyane saka faktor eksternal ( S00-T98 ), kelainan mental lan kelainan prilaku sing ana hubungane karo periode postpartum ( F53.- ) obstetric tetanus ( A34 ) Narkosis kelenjar hipofisis ( E23.0 ) postpartum osteomalacia ( M83.0 ) ngawasi:. meteng ing wanita kanthi risiko dhuwur ( Z35.- ). kandhutan normal ( Z34.- )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

O00-O08 Kandhutan karo asil abortif

O10-O16 Edema, proteinuria lan hipertensi nalika ngandhut, ngrasakake lahir lan mangsa pascametan

O20-O29 Penyakit liya saka ibu, utamane sing gegandhèngan karo meteng

O30-O48 Obat-obatan medis saka ibu sing ana gegayutan karo keadaan janin, rongga amniotik lan kesulitan panularan

O60-O75 Komplikasi saka tenaga kerja lan pangiriman

O38-O84 Pangiriman

O85-092 Komplikasi utamane gegayutan karo periode postpartum.

O95-O99 Kondisi ora sopan liyane ora diklasifikasikake

O00-O08 MENGGUNAKAN ABORTILE EXODUS

Dileksanakake: terus ngandhut karo macem-macem lair sawise aborsi saka siji utawa luwih fetus ( O31.1 )

O10-O16 Edema, Proteinuria, lan Gangguan Hypertensive Sajrone Pregnancy, Babaran, lan Periode Prenatal

O20-O29 Obat-obatan ING PEGAL LAIN, BUDAYA PRINSIP DENGAN PENYAKIT

Cathetan Judhul O24.- lan O25 kalebu kahanan ing ngisor iki, sanajan kedadeyan nalika paceklik utawa ing periode pascamaluwarsa.

Kasebut: perawatan medis saka ibu sing ana gegayutan karo keadaan janin, rongga amniotik lan mungkin kasularan ( O30-O48 ) penyakit ibu sing diklasifikasikake ing rubrik liyane, nanging mbebayani wektu ngandhut, nglairake lan periode pascamalasan (O98-O99)

O30-O48 Bantuan medis kanggo ibu sing ana hubungane karo kondisi janin, rongga amniotik lan kesulitan menehi lair

O60-O75 Komplikasi nglairake lan nglairake bayi

O80-O84 PARENT RESOLUTION

Cathetan Kode O80-O84 dirancang kanggo nyandiaken kejadian. Kode blok iki kudu digunakake kanggo kodhe pambedan utama mung yen ora ana catetan ing ngarsane kondisi liyane sing diklasifikasikake ing kelas XV. Nalika nggunakake judhul iki, sampeyan kudu dipandu dening saran lan aturan kanggo kode saka kedadeyan sing kasebut ing Vol. 2.

O85-O92 KOMPLIKASI PRIORITAS ASOSIASI

WITH PERIOD POSTBIRTH

Cathetan O88.- , O91.- lan O92.- irah - irahan kalebu kahanan ing ngisor iki, sanajan kedadeyan nalika ngandhut lan nglairake.

Kelainan mental lan perilaku sing ana hubungane karo periode pascamahan ( F53.- ) tetanus obstetrik ( A34 ) osteomalacia postpartum ( M83.0 ) ora diklumpukake .

O95-O99 KONDISI OBSTETRAL LAIN KELOMPOK DI KUBUR LAIN

Cathetan Nalika nggunakake headings O95-O97, sampeyan kudu dipandu dening aturan kanggo kode kematian lan rekomendasi nyetel metu ing bagean 2.

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.