ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

SISTEM PENYAKIT URINARY (N00-N99)

Kasedhiya: kahanan tartamtu sing muncul ing periode perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ), komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani penyakit, sistem, gangguan mangan lan gangguan metabolisme ( E00-E90 ) saka trauma, keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ), pratandha lan panyimpangan saka norma sing ditemtokake sajrone riset klinis lan laboratorium Yen ora diklasifikasikake ing judhul liyane ( R00-R99 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

N00-N08 Penyakit glomerular

N10-N16 Penyakit ginjal - tubulus- tuberculosis

N17-N19 Gagal ginjel

N20-N23 Urolithiasis

N25-N29 Penyakit lain saka ginjal lan ureter

N30-N39 Penyakit-penyakit liya ing sistem urin

N40-N51 Penyakit organ kelamin lanang

N60-N64 Penyakit Payudara

N70-N77 Penyakit inflammation saka organ panggul wadon

N80-N98 Panyakit inflammation saka organ kelamin wadon

N99 Kelainan liya saka sistem genitouriner

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

N08 * Lesi glomerular ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

N16 * Tubulo-interstitial karusakan ginjel ing penyakit diklasifikasikake ing heading liyane

N22 * Watu ngenani babagan ngilekake banyu ing penyakit sing diklasifikasikake ing papan liya

N29 * Lesi liyane saka ginjal lan ureter ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

N33 * Lepuh kandel ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

N37 * Lesi saka ureter ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

N51 * Lesions organ genital lanang ing penyakit diklasifikasikake ing panggenan liya

N74 * Luka inflamasi saka organ panggul ing wanita kanthi penyakit sing diklasifikasikake ing heading liyane

N77 * Ulceration lan inflammation saka vulva lan vagina ing penyakit diklasifikasikake ing panggenan liya

N00- N08 Penyakit GLOMERULAR

Yen perlu, ngenali panyebab njaba (kelas XX) utawa ing ngarsane kegagalan ginjel ( N17-N19 ) nggunakake kode tambahan.

Kalebu: hipertensi karo karusakan ginjel primer ( I12.- )

Kanthi rubrik N00-N07, pratandha papat ing ngisor iki bisa digunakake, kang ngelasake owahan morfologis. Subdivisi .0-.8 ora bisa digunakake kajaba studi khusus wis dilakoni kanggo ngenali lesi (contone, biopsi utawa ginjal autospia). Pandhuan telung digit didhasarake ing sindrom klinis.

  • .0 Kelainan glomerular cilik

    Minimal karusakan

  • .1 Kelainan glomerular fokus lan segmental
    • Fokus lan segmental:
      • * hyalinosis
      • * sclerosis
    • Glomerulonefritis fokus
  • .2 Gunggung glomerulonefritis membran nyebar
  • .3 Glomerulonefritis proliferatif proliferatif disebarake
  • .4 Selangkah glomerulonefritis proliferasi endocapillary
  • .5 Selang glomerulonefritis mesangiocapillary

    Glomerulonefritis mbran lan proliferatif (tipe 1,3 utawa BDU)

  • .6 Penyakit Penyakit Sakit

    Glomerulonefritis mbran lan proliferatif (tipe 2)

  • .7 Banjir glomerulonefritis sickle

    Glomerulonefritis ekstacapillary

  • .8 Udan liya

    Glomerulonefritis proliferatif BDU

  • .9 Perubahan sing ora ditemtokake

N10-N16 KIDNEY TUBULOSE INTERSTENTIAL DISEASES

Klebu: pyelonephritis

Kalebu: pyeloureterite cystic ( N28.8 )

N17-N19 KIDNEY INSUFFICIENCY

Yen perlu kanggo ngenali agen eksternal, tambahan

kode sing apik kanggo panyebab njaba (kelas XX).

Dipun bibaraken: gagal ginjal kongenital ( P96.0 ), lesi tubulus, tuberkulosis lan tubular sing disebabake obat-obatan lan logam berat ( N14.- ) uremia extrarenal ( R39.2 ), sindrom hemolitik-uremik ( D59.3 ), sindrom hepatorenal ( K76.7 ). postpartum ( O90.4 ) ureter prerenal ( R39.2 ) gagal ginjel:. complicating aborsi, ectopic utawa molar kehamilan (O00-O07, O08.4 ). sawise babaran lan pangiriman ( O90.4 ). sawise prosedur kesehatan ( N99.0 )

N20-N23 URGENTIUM DISEASE

N25-N29 PENYAKIT LAIN LAIN lan URETARY

Kasebut: karo urolithiasis ( N20-N23 )

N30-N39 PENYAKIT SISTEM LAIN LAIN

Kalebu: infèksi saluran nafas (complicating):. aborsi, ectopic utawa molar kehamilan (O00-O07, O08.8 ). meteng, paceklik lan periode pascametan ( O23.- , O75.3 , O86.2 ). karo urolithiasis ( N20-N23 )

N40-N51 NEGATIF ​​AKU GENITAL ORGANS

N60-N64 PESAKIT PESAKIT

Kasebut: penyakit payudara sing disambungake karo babaran (O91-O92)

N70-N77 INFLAMMATORY PENYAKITAN wanita pelvic organ

Kasedhiya: complicating :. aborsi, ectopic utawa molar kehamilan (O00-O07, O08.0 ). meteng, paceklik lan periode pascametan ( O23.- , O75.3 , O85, O86.- )

N80-N98 NON - INFLAMATORATOR DISEASES FEMALE GENITAL ORGANS

N99 SISTEM PENYAKIT LAIN LAIN

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.