ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Lémon sistemik liya saka jaringan ikat (M35)

Tipe: kolagenosis perforating reaktif ( L87.1 )

M35.0 Dry Syndrome [Sjogren]

Sindrom Sjogren karo :. keratoconjunctivitis + ( H19.3 * ). karusakan ing paru + ( J99.1 * ). myopathy + ( G73.7 * ). penyakit ginjel tubulointerstitial + ( N16.4 * )

M35.1 Liyane Salib Syndromes

Penyebaran Penyakit Tisu Sambungan Kasir: Sindroma Polyangiitis Cross ( M30.8 )

M35.2 Penyakit

M35.3 Polymyalgia rematik

Kalebu: polymyalgia rheumatik karo arteritis sel raksasa ( M31.5 )

M35.4 kasebar (eosinophilic) fasciitis

M35.5 Multifocal fibrosclerosis

M35.6 Ambalan Weber-Christian panniculitis

Kalebu: panniculitis :. BDU ( M79.3 ). lupus erythematosus ( L93.2 )

M35.7 Hyper-mobile sindrom kegagalan, mobilitas berlebihan

Kekirangan kulawarga saka ligamen Kalebu: Ehlers-Danlos sindrom ( Q79.6 ) kekuwatan ligamen NOS ( M24.2 )

M35.8 Résistènsi sistemik liya saka jaringan ikat

M35.9 Lesi sistemik saka jaringan ikat, ora ditemtokake

Penyakit autoimun (sistemik) BDU Collagen (penyakit pembuluh darah) BDU

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.