ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

PUPUK SISTEM BONE-MUSCULAR LAN TENTANG LANJUTKAN (M00-M99)

Kasebut:

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

  • M01 * Infeksi langsung saka gabungan ing penyakit infèksius lan parasit sing diklasifikasikaké ing rubrik liya
  • M03 * Arthropathies pasca infèksius lan reaktif ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M07 * Arthropathy Psoriatic lan Enteropathic
  • M09 * Arthritis babagan penyakit bocah ing klompok liya
  • M14 * Arthropathy kanggo penyakit liya sing diklasifikasikake ing heading liya
  • M36 * Lambung sistemik saka jaringan penghubung ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M49 * Spondylopathy jaringan kanggo penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M63 * Ciloko otot ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M68 * Lengkungan membran lan tendon sinovial ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M73 * Lesi jaringan alus ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M82 * Osteoporosis ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya
  • M90 * Osteopathy kanggo penyakit diklasifikasikake ing panggon liya

LOCALIZATION OF DEFEAT BONE MUSCLE

Ing kelas XIII, pratandha tambahan wis dicathet kanggo nuduhaké pelokalan lesi, sing bisa digunakake kanthi subtitle sing cocog. Wiwit titik distribusi utawa adaptasi khusus bisa beda-beda sajrone karakteristik digital sing dipigunakaké, dianggep minangka sub-klasifikasi panglompokan tambahan kudu diselehake ing posisi kapisah (umpamane, ing blok tambahan). Subclassifications macem-macem sing digunakake kanggo nemtokake karusakan lengen, dorsopati, utawa gangguan biomekanis sing ora diklasifikasikake ing panggenan liya ditampilake ing p. 659, 666 lan 697

  • 0 Pelokalan multi
  • 1 Shoulder area
    • Clavicle,
    • acromioclavicular joint
    • paddle
    • shoulder joint
    • joint sternoclavicular
  • 2 bahu
    • Humerus
    • Sikut gabungan
  • 3 lengen
    • Radius balung
    • Wrist joint,
    • ulna balung
  • 4 sikat
    • Wrist,
    • Joints between these bone
    • driji
    • pyast
  • 5 Tlatah panggul lan thigh
    • Gluteal area
    • Hip gabungan
    • sacroiliac joint
    • balung femur
    • pelvis
  • 6 drumstick
    • Ing fibula,
    • tibia
    • Knee joint
  • 7 Sikil lan sikil
    • Ankle joint
    • Hooters,
    • tarsus,
    • sendhang liyane saka sikil
  • 8 Liyane
    • Kepala, gulu, iga, tengkorak, torso, utomo
  • 9 Lokalisasi, ora ditetepake

M00-M25 ARTISTRIP

Pelanggaran sing ndadékaké gegandhénan utamané periferal (perangan awak)

M30-M36 KEGIATAN SISTEM KALUNG KONEKSI

Klebu:

  • penyakit otoimun:
  • . BDU
  • . penyakit kolagen sistemik (babagan pembuluh darah):
    • . BDU
    • . sistemik

Kasebut:

  • penyakit otoimun karo lesi siji organ utawa siji jinis sel (dienkode miturut rubric saka negara sing cocog)

M40-M54 DORSOPATIA

Tanda-tandha tambahan ing ngisor iki minangka tandha yen lokalisasi lesi diwenehake kanggo panggunaan opsional kanthi judul sing cocog saka blok Dorsopathy, ora kalebu ing judul M50 lan M51; waca uga cathetan ing p. 644.

  • 0 Multiple spine
  • 1 Tlatah gulu, vertebrata cervical pisanan lan kaloro
  • 2 gulu
  • 3 cervicothoracic
  • 4 Thoracic Department
  • 5 Lumbar-Thoracic
  • 6 Lumbar spine
  • 7 Lumbosacral
  • 8 departemen Sacral and sacral-coccygeal
  • 9 Lokalisasi sing ora dijelasake

Penyakit M60-M79 MISKIN TISIS

M80-M94 OSTEOPATHY DAN CHONDROPATHY

M95-M99 Panyebaran liya saka SISTEM PALING-MUSIK lan TIKIR KONEKSI

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.