ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Penyakit kulit lan jaringan kulit subkutan (L00-L99)

Kasebut: sawetara kondisi sing kedadeyan ing mangsa perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ) komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani penyakit sistem, gangguan kelainan lan kelainan metabolisme ( E00-E90 ) ciloko, keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala, senyawa lan abnormalitas sing ditemokake tumor lipomelanotik ( I89.8 ) tumor ( C00-D48 ) karo cl nical lan laboratorium temonan, ora liya diklasifikasikaké ( R00-R99 ) kelainan jaringan ikat sistemik ( M30-M36 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

L00-L04 Kulit lan infeksi jaringan subkutan

Kelainan Bullous L10-L14

L20-L30 Dermatitis lan Eczema

L40-L45 Papulosquamous Disorders

L50-L54 Urtikaria lan eritema

L55-L59 Penyakit -penyakit sing gegandhèngan karo kulit lan jaringan subkutan.

L60-L75 Penyakit-penyakit ing kulit

L80-L99 Kelainan liya ing kulit lan jaringan subkutan

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

L14 * Kelenjar kulit bullous ing penyakit sing diklasifikasikake ing rubrik liyane

L45 * Papulosquamous disorders in diseases classified elsewhere

L54 * Erythema ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

L62 * Kuku owah-owahan ing penyakit diklasifikasikake ing panggon liya

L86 * Keratoderma ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

L99 * Kelainan liya ing kulit lan jaringan subkutan ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggon liya

L00-L08 INFECTIONS ING KULIT lan SUBCUTANEOUS

Yen perlu, ngenali nggunakake agen infèksi

kode tambahan ( B95-B97 ).

Kasebut: hordeolum ( H00.0 ) infeksius dermatitis ( L30.3 ) infeksi kulit lokal sing diklasifikasikake ing kelas I, kayata:. erysipelas ( A46 ). Erysipeloid ( A26.- ). herpes virus infeksi [herpes simplex] ( B00.- ). anogenital ( A60.- ). molluscum contagiosum ( B08.1 ). mycoses ( B35-B49 ). pediculosis, acariasis lan infestasi liyane ( B85-B89 ). virus warts ( B07 ): cellulitis :. BDU ( M79.3 ). lupus erythematosus ( L93.2 ). gulu lan mburi ( m54.0 ). ngulang [Weber-Kristen] ( M35.6 ) lip adhesion fracture [zade] (amarga):. BDU ( K13.0 ). candidiasis ( B37.- ). kekurangan riboflavin ( E53.0 ) pyogenic granuloma ( L98.0 ) shingles [zoster] ( B02.- )

L10-L14 peluru peluru

Palsu: pemphigus famili (penyakit kronis) [Penyakit Hayley-Haley] ( Q82.8 ) staphylococcal lesions kulit sindrom ing bentuk lara kaya lara ( L00 ) necrolysis epidermal beracun [Sindrom Lyell] ( L51.2 )

L20-L30 DERMATITIS lan EKZEMA

Cathetan Ing blok iki, istilah "dermatitis" lan "eksim" digunakake minangka sinonim.

Kasebut: penyakit granulomatous kronis (pediatric) ( D71 ) dermatitis:. kulit garing ( L85.3 ). Ponggawa ( L98.1 ). gangrenous ( L88 ). herpetiformis ( L13.0 ). perioral ( L71.0 ). congestive ( I83.1 - I83.2 ) penyakit kulit lan jaringan subkutan sing gegandhèngan karo paparan radiasi ( L55-L59 )

Penyumbatan L40-L45 PAPOLOQUALOUS

L50-L54 ELEVATOR AND ERITEMA

Kalebu: Penyakit Lyme ( A69.2 ) Rosacea ( L71.- )

L55-L59 PENYAKIT KULIT LAN SEL SUBUKUT DIREKSI DENGAN PENDEDAHAN RADIASI

L60-L75 PENYAKIT KESEHATAN KULIT

Kalebu: malformasi kongenital saka integument ( Q84.- )

L80-L99 PENYAKIT LAIN KULIT LAN KULIT SUBCUTANE

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.