ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit Revisi kaping 10

NOVELTIES (C00-D48)

Cathetan

  1. Neoplasma ganas, situs sing ora akurat lan ora jelas

    Tuntunan C76-C80 kalebu neoplasma ganas kanthi lokalisasi utami sing ditemtokake sacara ora tepat utawa sing ditemtokake minangka "disebarake," "kasebar" utawa "disebarake" tanpa referensi kanggo lokalisasi utamane. Ing kasus kasebut, lokalisasi utama dianggep ora dingerteni.

  2. Aktivitas fungsional

    Kelas II diklasifikasèkaké minangka neoplasma, tanpa mangerténi anané utawa ora ana fungsi fungsional. Yen perlu kanggo njlentrehake fungsi fungsine sing gegayutan karo neoplasma tartamtu, kode tambahan saka kelas IV bisa digunakake. Contone, pheochromocytoma adrenal ganet sing gawé catecholamine dikode ing kolom C74 kanthi kode tambahan E27.5; ing adenoma basophilic saka pituitary karo sindrom Isenko-Cushing dikode ing D35.2 karo kode tambahan E24.0.

  3. Morfologi

    Ana sawetara kelompok morfologi (histologis) sing gedhe neoplasma ganas: carcinomas, kalebu squamous lan adenocarcinomas; sarcomas; tumor tissue alus liyane, kalebu mesothelioma; limfoma (Hodgkin's lan non-Hodgkin's); leukemia; liyane sing ditemtokake lan spesifik kanggo jinis lokalisasi; kanker ora bisa ditemokake.
    Istilah "kanker" umum lan bisa dipigunakaké kanggo samubarang klompok ndhuwur, senadyan jarang digunakaké kanggo nyangkut neoplasma ganas limfoid, jaringan hematopoietik lan sing gegandhengan. Istilah "karsinoma" kadhangkala disalahgunakaké minangka sinonim kanggo istilah "kanker."

    Ing kelas II, tumor diklasifikasikeun utamane ing babagan lokalisasi ing sajroning kelompok-kelompok, dikompilasi kanthi basis saiki. Ing kasus sing luar biasa, morfologi dituduhake ing jeneng heading lan subheadings.

    Kanggo wong sing pengin ngenali jenis neoplasma histologis, dhaptar umum kodhe morfologi individu diwenehi . Kode morfologi dijupuk saka edition 2 Klasifikasi Penyakit Internasional ing Onkologi (ICD-O), sing minangka sistem klasifikasi biaxial sing nyedhiyakake kodhe tumor sing independen ing topografi lan morfologi.

    Kodhe morfologi duwe 6 pratandha, papat kapisan nemtokake jinis histologis, kaping lima nuduhake sipat tumor (primer ganas, sekunder malignant, yaiku, metastatik, in situ, entheng, ora mesthi), lan tandha keenam nemtokake derajat diferensiasi tumor padat lan, luwih-luwih, iki digunakake minangka kode khusus kanggo limfoma lan leukemia.

  4. Nggunakake subheadings ing kelas II

    Perlu diwenehi panggunaan khusus ing kelas subheading kanthi tandha .8 (pirsani cathetan 5). Ngendi ana perlu kanggo nyorot subheading kanggo grup "liyane", biasane digunakake, subheading .7.

  5. Neoplasma ganas sing ngluwihi siji lokalisasi, lan nggunakake subheading kanthi tandha papat .8 (lesi sing ngluwihi siji utawa luwih saka lokasi kasebut)

    Headline C00-C75 ngandhut neoplasma ganas utama miturut panggonan sing asalé. Akeh rubrik telung digit luwih dibagi menyang sub-bagean miturut maneka bagean bagean awak sing ditrapake. A neoplasma sing nuduhaké loro utawa luwih lokalisasi landhesan ing rubrik telung papan lan papan asal ora bisa ditemtokake kudu diklasifikasikaké kanthi subheading kanthi tandha papat .8 (lesi sing ngluwihi siji utawa luwih saka lokasi ing ndhuwur) yen
    kombinasi iki ora diindeks sacara khusus ing kategori liyane. Contone, karsinoma esophagus lan weteng diarani kode C16.0 (cardia), dene karsinoma ujung lan lumahing ngisor ilat kudu dikode karo subyek C02.8. Ing sisih liya, karsinoma ujung lidah kanthi keterlibatan saka permukaan ngisor kudu di coded ing C02.1 subheading, wiwit panggonan asal (ing kasus iki ujung lidah) dikenal.

  6. Neoplasma malignant jaringan ektopik kudu dikodekan miturut lokalisasi kasebut.
  7. Nalika nyatet neoplasma sajrone lokalisasi, siji kudu nyathet morfologi lan alam panyakit kasebut lan, pisanan, perlu kanggo ngowahi menyang Indeks Abjad kanggo deskripsi morfologi.

C00-C97 Neoplasma ganas

D00-D09 INOVASI IN SITU

Cathetan: Akeh neoplasma ing situ dianggep minangka owah-owahan morfologis sing sithik antarane disleksia lan kanker invasif. Contone, kanggo neoplasia intraepithelial cervical (CIN), telung derajat diakoni, kang katelu (CIN III) kalebu loro disleksia lan karsinoma sing ana ing situ. Sistem iki gradasi ditrapake kanggo organ liyane, umpamane vulva lan vagina. Gambaran neoplasia intraepithelial kelas III kanthi utawa tanpa indikasi displasia parah ditampilake ing bagean iki; Kelas I lan II diklasifikasèkaké minangka dysplasia saka sistem organ sing dilakoni lan kudu dikodekan miturut kelas sing cocog karo sistem organ iki.

Termasuk: Bowen's erythroplasia penyakit kodhe morfologi dengan kode neoplasma karakter / 2 erythroplasia Keira

D10-D36 BENEFICIAL NOVELTIES

Termasuk: kodhe morfologi kanthi kode karakter neoplasma / 0

D37-D48 INOVASI KARAKTER EKSEKUTAN ATAU UNKNOWN

Cathetan: D37-D48 diklasifikasèkaké miturut lokalisasi neoplasma sing ora mesthi utawa ora dingerteni (yaiku, tumor sing nimbulaké keraguan manawa padha ganas utawa entheng). Ing klasifikasi morfologi tumor, neoplasma kayata dienkode dening karakter kanthi kode / 1.

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri miturut kode ICD 10:

Panelusuran abjad

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen normatif siji kanggo ngetrapake kedadeyane, alasan kanggo populasi ngatasi fasilitas medis kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging RF taun 1999 kanthi urutan Kementerian Kesehatan Rusia saka 27.05.97. №170

Pembebasan revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake ing 2017.