ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

Penyakit DIGESTIVE (K00-K93)

Kasedhiya: kahanan tartamtu sing muncul ing periode perinatal ( P00-P96 ), sawetara penyakit infèksius lan parasit ( A00-B99 ), komplikasi ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani babagan ngenani penyakit, sistem, gangguan mangan lan gangguan metabolisme ( E00-E90 ) saka trauma, keracunan lan sawetara konsekuensi liya saka njaba njaba ( S00-T98 ) gejala neoplasma ( C00-D48 ), pratandha lan panyimpangan saka norma sing ditemtokake sajrone riset klinis lan laboratorium Yen ora diklasifikasikake ing judhul liyane ( R00-R99 )

Kelas iki ngandhut pamblokiran ing ngisor iki:

K00-K04 Penyakit-penyakit ing tutuk, kelenjar ligan lan rahang

K20-K31 Penyakit esophagus, weteng lan duodenum

K35-K38 Penyakit -sakit saka appendix [proses vermiform]

K40-K46 Hernia

K50-K52 Gangguan non enteritis lan kolitis

K55-K63 Liyane penyakit usus

K65-K67 Penyakit peritoneum

Penyakit ati K70-K77

K80-K87 Penyakit-penyakit gallbladder, saluran bilier lan pancreas

K90-K93 Panyakit liya saka sistem pencernaan

Kategori ing ngisor iki ditandai karo tanda bintang:

K23 * Lengkungan esophagus ing penyakit sing diklasifikasikake ing panggenan liya

K67 * Lesi peritoneal ing panyakit nular sing diklasifikasikake ing panggon liya

K77 * Kerusakan ati ing penyakit klasifikasi liya

K87 * Lesions gallbladder, biliary tract lan pancreas ing penyakit diklasifikasikake ing panggenan liya

K93 * Kerusakan organ-organ pencernaan liyane ing panyakit klasifikasi liya

K00-K14 Penyakit-penyakit ing tutuk, kelenjar ligan lan rahang

K20-K31 Penyakit esophagus, weteng lan duodenal ulcer

Kalebu: hernia diafragma ( K44.- )

K35-K38 APPENDIX DISEASES [VERIFORM]

K40-K46 HERRIA

Cathetan Hernia karo gangren lan obstruksi diklasifikasikake minangka hernia karo gangrene.

Klebu: hernia:

  • . angsal
  • . kongenital [kajaba bukaan diaphragmatic utawa esophageal saka diaphragm]
  • . ambalan

K50-K52 Enteritis non- infèksius lan Colitis

Termasuk: penyakit inflamasi usus non-infeksi

Kasebut:

K55-K63 PENYAKIT LAIN LAIN

K65- K67 Penyakit pedhang

K70-K77 PENYAKIT SAKIT

Kasebut:

  • hemochromatosis ( E83.1 )
  • jaundice BDU ( R17 )
  • Reye's sindrome ( G93.7 )
  • hepatitis virus ( B15-B19 )
  • Penyakit Wilson ( E83.0 )

K80-K87 Penyakit-penyakit gallbladder , saluran bilier lan pancreas

K90-K93 Liyane Penyakit-penyakit Sistem Digestive

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.