ICD 10 - Klasifikasi Internasional Penyakit-penyakit, Révisi kaping 10

SAKIT INGEKTIF LAN PEMBUNGKUS PARASITIK (A00-B99)

Klebu:

  • penyakit sing umum dianggep minangka transmissible utawa transmissible

Kasebut:

  • operator utawa seng di tuduh operator agen sing nular ( Z22.- )
  • sawetara infèksi sing dilokalisasi - ndeleng klompok organ sing ana gandhèngané
  • penyakit infèksius lan parasit sing nglirwakake meteng, pacul lan periode pascamangkitan (kanthi tetanus obstetrik lan penyakit sing disebabake dening virus manungsa immunodeficiency [HIV] ( O98.- )
  • penyakit infèksius lan parasit sing ditondoi saka periode perinatal (kajaba tetanus perinatal, sifilis kongenital, infeksi gonokokus perinatal, lan penyakit perinatal sing disebabake dening virus manungsa immunodeficiency [HIV] ( P35-P39 )
  • flu lan infeksi saluran napas akut (J00-J22)

Kelas iki kalebu pamblokiran ing ngisor iki:

  • Infeksi usus A00-A09
  • Tuberkulosis A15-A19
  • A20-A28 Sawetara Zoonoses Bakteri
  • A30-A49 Penyakit Baktèri Liyane
  • A50-A64 Infeksi seksual ditularake
  • A65-A69 Panyakit liyane sing disebabake spirochetes
  • A70-A74 Penyakit liya sing disebabake dening chlamydia
  • Rickettsioses A75-A79
  • A80-A89 Infeksi virus saka sistem saraf tengah
  • A90-A99 Arthropod-virus virus fevers lan demam hemorrhagic virus
  • B00-B09 Infeksi virus sing ditondoi dening lesi kulit lan membran mukus
  • B15-B19 Hepatitis virus
  • B20-B24 Penyakit sing disebabake dening virus manungsa immunodeficiency [HIV]
  • B25-B34 Penyakit virus liya
  • B35-B49 Mycosis
  • B50-B64 Protozoal Penyakit
  • B65-B83 Helminthiasis
  • B85-B89 Pediculosis, Acariasis lan Infestations Liyane
  • B90-B94 Akibat penyakit infestational lan parasitic
  • B95-B97 Bacterial, virus lan agen infèksius liyane
  • B99 Panyakit infèksius liyane

Infeksi usus A00-A09

Tuberkulosis A15-A19

Klebu:

  • infèksi sing disebabaké déning mycobacterium tuberculosis lan mycobacterium bovis

Kasebut:

  • kongenital tuberculosis ( P37.0 )
  • pneumoconiosis sing gegandhengan karo tuberkulosis ( J65 )
  • efek saka tuberkolosis ( B90.- )
  • silicotuberculosis ( J65 )

A20-A28 Sawetara Zoonoses Bakteri

A30-A49 Penyakit Baktèri Liyane

A50-A64 Infeksi seksual ditularake

Kasebut:

  • Virus Human Immunodeficiency Virus [HIV] penyakit ( B20-B24 )
  • urethritis non-spesifik lan non- gonokokal ( N34.1 )
  • Penyakit Reiter ( M02.3 )

A65-A69 Panyakit liyane sing disebabake spirochetes

Kasebut:

  • leptospirosis ( A27.- )
  • sifilis (A50-A53)

A70-A74 Penyakit liya sing disebabake dening chlamydia

Rickettsioses A75-A79

A80-A89 Infeksi virus saka sistem saraf tengah

Kasebut: akibat:

  • . poliomielitis ( B91 )
  • . virus encephalitis ( B94.1 )

A90-A99 Arthropod-virus virus fevers lan demam hemorrhagic virus

B00-B09 Infeksi virus sing ditondoi dening lesi kulit lan membran mukus

B15-B19 Hepatitis virus

Kasebut:

  • hepatitis sitomegalovirus ( B25.1 )
  • herpes simplex hepatitis ( B00.8 )
  • efek saka hepatitis virus ( B94.2 )

B20-B24 Penyakit sing disebabake dening virus manungsa immunodeficiency [HIV]

Cathetan Subbagian papat angka B20-B23 diusulake kanggo panggunaan opsional ing kasus-kasus ing ngendi ora mungkin utawa ora cocog kanggo aplikasi kodhe kanggo alesan macem-macem kanggo ngenali kahanan tartamtu.

Kasebut:

  • infèksi asimtomatik sing disebabake dening virus immunodefisiensi manungsa [HIV] ( Z21 )

B25-B34 Penyakit virus liya

B35-B49 Mycosis

Kasebut:

  • pneumonitis hipersensitif sing disebabake dening bledug organik ( J67.- )
  • mycosis jamur ( C84.0 )

B50-B64 Protozoal Penyakit

Kasebut:

  • amebiasis ( A06.- )
  • infèksi usus protozoal liya ( A07.- )

B65-B83 Helminthiasis

B85-B89 Pediculosis, Acariasis lan Infestations Liyane

B90-B94 Konsekwènsi saka penyakit infèksius lan parasit

Wigati: rubrik iki kudu digunakake kanggo nunjukake kondisi sing dituduhake ing rubrik A00-B89 minangka panyebab konsekuensine. Konsep "konsekuensi" nyakup kahanan kasebut, uga efek sisa saka penyakit sing diklasifikasikake ing judul kasebut ing ndhuwur, yen jelas yen penyakit penyebabe saiki ora ana. Nalika nggunakake kategori iki, sampeyan kudu dipandu dening rekomendasi lan aturan kanggo coding morbidity lan mortality sing diwenehake ing Vol.2.

B95-B97 Bacterial, virus lan agen infèksius liyane

Cathetan: rubrik iki ora bisa digunakake sajrone kode utama. Iki dimaksudaké kanggo digunakake minangka kode tambahan nalika dianjurake kanggo ngenali patogen klasifikasi ing rubrik liyane.

B99 Panyakit infèksius liyane

B99 Penyakit infèksi liya lan ora ditemtokake

Nggoleki ing MKB-10

Telusuri miturut teks:

Telusuri dening kode ICD 10:

Telusuri Alphabet

Ing Rusia, Klasifikasi Internasional Penyakit ing revisi ka -10 ( ICD-10 ) diadopsi minangka dokumen peraturan siji kanggo nyatakake kedadeyan kasebut, penyebab panggilan umum menyang institusi kesehatan saka kabeh departemen, penyebab pati.

ICD-10 dikenalaké ing praktik perawatan kesehatan ing saindhenging tlatah Federasi Rusia ing taun 1999 kanthi urutan Departemen Kesehatan Rusia tanggal 27 Mei 1997. №170

Rilis revisi anyar ( ICD-11 ) direncanakake kanggo 2017.